Testul robotului de bucătărie PowerChef Connect: o premieră excelentă pentru Schneider

Comoditatea utilizării

Din cutie, asemănarea dintre PowerChef Connect de la Schneider și i-GeniMix de la Thomson este izbitoare. Nu există nicio îndoială că cele două aragazuri multifuncționale sunt ambele din aceleași fabrici de producție din China. Pe lângă alegerea culorii carenei, blocul motor al lui PowerChef este similar din toate punctele de vedere cu cel al i-GeniMix: dimensiunile sale înguste – mai ales în lățime – îi permit să se cuibărească cu ușurință pe o suprafață de lucru. Acest bloc motor este capabil să găzduiască un vas cu o capacitate totală de 4,5 litri și 3,5 l utili, considerat suficient pentru a găti pentru maximum 8 persoane conform producătorului. Bunii mâncători care suntem mai degrabă estimează capacitatea dispozitivului de a trata 6 mici mâncători.

Bolul PowerChef este echipat judicios cu un mâner central – abonați absenți pe i-GeniMix -, ceea ce facilitează turnarea alimentelor într-un vas de servire când bolul este fierbinte decât cu două mânere laterale.

Vasul arată doar 1,5 kg pe cântar. Blocul motor cântărește doar 4,8 kg. Și dacă această greutate pare mult prea ușoară pentru a suporta vibrațiile robotului în timpul fazei de amestecare, de exemplu, ventuzele instalate sub blocul motor asigură totuși o bună stabilitate.

Capacul bolului este, de asemenea, identic cu cel al robotului de bucătărie Thomson. Este transparent – ​​este de apreciat să urmăriți evoluția preparatului –, ușor și alunecă foarte ușor în balamalele sale. Oferă un mic orificiu pentru introducerea ingredientelor în timpul gătirii.

Ceea ce impresionează cel mai mult la PowerChef Connect este ecranul său tactil mare de 7 inchi, care este ușor înclinat spre utilizator pentru a oferi o bună lizibilitate. Interfața este identică cu cea a i-GeniMix de la Thomson; se schimbă doar culoarea meniurilor.

În rest, această interfață oferă acces la 500 de rețete, organizate în ordine alfabetică sau pe tip de fel de mâncare (companii, aperitive și tartine, băuturi, deserturi, pește/carne/aperitive vegetariene, înghețată și sorbete, o oală, paste/pește /carne/mâncăruri vegetariene, sosuri, supe și supe, plăcinte, quiche-uri și salate). Este inclusă și o bară de căutare.

Prin urmare, interfața oferă aceleași informații ca un i-GeniMix: timpul de preparare, timpul de gătire, numărul de invitați, lista de ingrediente, secvența rețetei etc. Dacă setul pare complet, suntem încă puțin perplexi de numărul de acțiuni pentru se realizează într-o singură etapă. Preferăm cu mult abordarea pas cu pas a Thermomix-ului Vorwerk și Cookit-ului Bosch: un pas, o acțiune! Este mult mai lizibil și mai intuitiv pentru bucătar.

Găsim pe acest robot-aragaz o serie de programe automate (frământare, abur, fierbere, grătar/ felie, curățare). Aceste moduri reglează automat durata programului și temperatura de gătit sau amestecare atunci când este necesar.

În mod inevitabil, face parte și un mod manual care vă permite să definiți durata (de la 1 s la 90 min), viteza de rotație a palelor (până la 12 + o viteză turbo) precum și temperatura (între 37 și 90 min). 130 °C în trepte de 1 °C). În acest punct, PowerChef Connect diferă parțial de i-GeniMix, pe care reglarea temperaturii se face în trepte de 5°C. Aragazul robot al lui Schneider este mai precis.

Acest lucru este valabil și pe scara precisă la cel mai apropiat gram – cea a robotului Thomson are o precizie de 5 g. Acest efort de acuratețe și precizie este foarte plăcut; patiserii amatori ar trebui să aprecieze. Cu toate acestea, ei vor trebui să fie vigilenți în lumină G pe afisaj. Cântarul are dificultăți în a stabiliza afișajul de cântărire, ceea ce ar putea compromite o rețetă dacă zahărul este turnat prea repede în bol. Cu toate acestea, fiabilitatea cântarelor este perfectă: am comparat rezultatele afișate cu cele obținute cu cântarele noastre de precizie și diferența nu a depășit niciodată 0,2 g.

După cum ați înțeles, interfața generală a acestui PowerChef Connect nu pune nicio problemă majoră. Dacă lăsăm deoparte cele câteva erori de traducere, încurcătura pașilor și ușoară întârziere în afișarea cântăririi, ecranul este receptiv, meniurile sunt clare, informațiile și rețetele sunt numeroase. .

Nu vă lăsați păcăliți, însă, finisajele generale ale dispozitivului lasă de dorit. Roata care oficiază sub ecran are puțin joc și pare să fie prost montată. Materialele plastice folosite pe accesorii ni se par puțin subțiri și ne putem aștepta să se uzeze rapid. Și mai exact, accesoriile furnizate sunt aproape identice cu cele descoperite pe robotul Thomson. Găsim așadar un coș interior cu abur, o tavă XXL pentru abur, un tel, un cuțit cu 4 lame și o răzătoare pentru legume. Este din nou foarte inteligent din partea producătorului să furnizeze acest accesoriu care lipsește de la multe robote de bucătărie, inclusiv Thermomix.

Evaluarea editorului: 3 din 5

Gătitul

În gătit, PowerChef Connect este la fel de lung ca i-GeniMix de la Thomson, care este încă mai rapid decât Monsieur Cuisine Smart de la Lidl. Ambele dispozitive durează mult să se încălzească. Schneider-ului durează aproximativ 15 minute pentru a trece de la 20 la 40 ° C (5 minute mai puțin decât robotul Lidl), 11 minute pentru a trece de la 40 la 55 ° C și 26 de minute pentru a trece de la 55 la 95 ° C. Aceste durate pot părea nesfârșite, dar este deosebit de important să vedem că la fierbere robotul funcționează pentru a nu depăși temperaturile scăzute, la fel ca majoritatea mașinilor de gătit robot din comparația noastră. Chiar tinde să fie în general între 1 și 4°C sub temperatura așteptată (36°C în loc de 40°C; 54°C în loc de 55°C; 91°C în loc de 95°C). i-GeniMix a fost mai precis, cu oscilații de doar 0,2°C.

Browning se comportă diferit: robotul tinde să se ridice foarte repede la temperaturi ridicate. Când a fost cerută la 130°C, temperatura sa a ajuns la aproape 200°C în mai puțin de 2 minute. Dorind să meargă prea repede, robotul se încălzește prea mult. Dar, așa cum a fost deja cazul robotului Thomson, temperatura ajunge să scadă foarte încet. Această scădere se observă după 8 min de încălzire.

În general, sondele noastre au evidențiat diferențe destul de semnificative de rumenire: între 103 și 150°C în diferite puncte ale bolului. Dar odată ce temperatura a scăzut prea mult, PowerChef Connect se ridică din nou și urcă din nou în jurul valorii de 190°C, pentru a scădea apoi. Si asa mai departe…

Deci, cu siguranță, robotul Lidl este mult mai lent, dar diferențele de temperatură observate la fierbere și rumenire sunt mult mai mici. Monsieur Cuisine Smart este mai precis și mai omogen.

Puncte tari

  • Compactitate.

  • Capacitatea vasului și a mânerului central.

  • Cântar integrat precis la cel mai apropiat gram.

  • Rețete ghidate și interfață generală.

  • Întreținere simplificată.

Puncte slabe

  • Finisaje.

  • Temperatura careia ii lipseste omogenitatea la rumenire si se incalzeste mult prea mult.

  • Nivelul sonor la fierbere.

Concluzie

Marca globală

Evaluarea editorului: 3 din 5

Cum funcționează notarea?

Cu ajutorul său PowerChef Connect, Schneider face o intrare de succes în sectorul procesoarelor de bucătărie. Acest robot de bucatarie, asemanator cu i-GeniMix de la Thomson, are cateva puncte bune (design curat al robotului, interfata lucrata, finisaje vas). Toate acestea ajută la furnizarea unei experiențe decente pentru utilizator. Dar nu totul este perfect: materialele lasa de dorit, temperaturile de gatit sunt lipsite de precizie si caldura nu este uniforma la rumenire. În acest sens, este doar o alternativă simplă la Monsieur Cuisine Smart de la Lidl, care este greu de accesat în afara operațiunilor distribuitorului.

Add Comment