Test Google Photos Book: un serviciu ușor de utilizat, dar care își arată rapid limitele

Chiar trebuie să prezentăm Google Foto? Serviciul gigantului de căutare, care a fost integrat în conturile noastre Google printr-o adresă Gmail de câțiva ani, oferă o bibliotecă care organizează imaginile pe care le captăm pe smartphone-urile noastre, datorită în special algoritmilor puternici.

Un serviciu integrat în buzunar

Pe langa arhivarea fotografiilor tale, este posibil sa creezi un album foto direct din aplicatie alegand imaginile tale sau folosind functiile de sortare integrate direct de Google. De exemplu, Google Photos permite sortarea automată a fotografiilor în funcție de subiecte, activități, momente semnificative, animale fotografiate sau locuri vizitate.

Concurența directă nu oferă o gamă atât de largă de opțiuni, chiar dacă unele servicii pot sorta și edita automat fotografiile încărcate, precum Photobox.

Două formate, un punct, asta e tot

Google menține simplu în ceea ce privește alegerea formatelor oferite, două la număr: o carte cu copertă moale 18 x 18 cm, 20 pagini, la 14,99 € și o carte cartonată 23 x 23 cm, 20 pagini, la 24,99 € (costuri de livrare). nu este inclus). Simplu, de bază. Aceasta este a doua versiune pe care am comandat-o.

Un serviciu disponibil peste tot.

Un serviciu disponibil peste tot.

Evaluarea editorului: 2 din 5

Experiența utilizatorului

Simplitatea în sine

Crearea unei cărți pe Google Foto este destul de simplă. Doar deschideți site-ul (sau aplicația mobilă) cu același nume și accesați fila „Carti foto”. Desigur, trebuie să fii conectat la contul tău Google pentru ca totul să funcționeze corect. Odată ajuns în acest meniu, vă sunt disponibile mai multe opțiuni. Fie alegi să printezi o selecție automată făcută de Google Photos de tipul „Cele mai bune amintiri ale anului”, fie îți creezi propriul album de la A la Z. Poți folosi fotografiile deja stocate pe drive-ul tău, sau poți importa altele noi.

Iată prezentarea căii ferate.

Iată prezentarea căii ferate.

Atenție la dimensiunea fotografiilor

Rețineți că atunci când importați fotografii noi, va trebui să alegeți între a importa dimensiunea originală a fotografiilor sau a le redimensiona la dimensiunea maximă de 16 megapixeli. Toate acestea pentru a nu supraîncărca cei 15 GB disponibili implicit pe Google Drive, care găzduiește datele și imaginile contului Google. Din instrumentul de selecție a imaginilor, avem acces la un editor de lumină. Avem la dispoziție o gamă de filtre de culoare sau alb-negru, precum și glisoare de ajustare pentru luminozitate, culoare și pentru a da mai multă „animare” imaginii noastre. De asemenea, poate fi decupat și răsturnat după dorință.

Filtre disponibile.

Odată ce imaginile au fost importate, editate și selectate, crearea cărții începe cu adevărat făcând clic pe pictograma coșului de cumpărături. În mod implicit, cărțile au 20 de pagini, dar este întotdeauna posibil să adăugați mai multe în limita a 140 de pagini.

Simplu dar eficient

Editorul cărții este de o rară sobrietate. În coloana din stânga, puteți aranja paginile după cum doriți, dar nu este posibil să mutați fotografiile direct din zona principală. Pentru aranjarea imaginilor, Google nu este excentric și permite doar trei formate.

Sunt disponibile trei rame.

Sunt disponibile trei rame.

De asemenea, este posibil să păstrați formatul original al fotografiei. Cu o carte în format pătrat, sunt prezente margini albe mari în partea de sus și de jos a tipăririi. Pentru un rezultat mai estetic, trebuie să decupați fotografia într-un format pătrat alegând un aspect cu margini sau umplând complet pagina.

O marjă limitată

O singură pagină poate conține până la patru imagini și este posibil să alegeți cinci aspecte diferite, dacă este necesar. O legendă poate fi adăugată în partea de jos a paginii, fără posibilitatea de a modifica dimensiunea caracterelor sau a fontului. Titlul cărții pe cotor sau pe copertă nu poate fi modificat.

Iată singurele opțiuni de imprimare.

Iată singurele opțiuni de imprimare.

Făcând clic pe fiecare fotografie, puteți decupa fotografia destul de ușor, dar nimic mai mult. Nu puteți modifica marginile, fundalul sau chiar cadrul paginilor. Cu siguranță nu suntem în prezența celui mai avansat editor de pe piață, dar serviciul Google este foarte ușor de accesat pentru oricine dorește să realizeze o carte foto în câteva minute, chiar și de pe smartphone.

Evaluarea editorului: 2 din 5

Calitatea imprimării

Un singur mod de imprimare

Google cu greu ne lasa alegerea hartiei sau a tipului de impresie, surpriza ramanand totala pana la primirea cartii. În final, obținem un produs în imprimare mată, pe hârtie clasică. Cel mai puțin putem spune este că rezultatul este destul de amestecat. Pe cartea noastră, notăm mai întâi o colorimetrie în standardul cărților foto testate, cu o Delta E medie de 5,4 – un rezultat destul de bun în termeni absoluti.

O medie Delta E de 5,4

Ca o reamintire, se consideră că atunci când Delta E este mai mică de 3, ochiul uman nu percepe derive colorimetrice. Aici, în special nuanțele de galben și variantele magenta sunt cele mai ieșite din comun, chiar dacă în general, acuratețea culorilor este mai degrabă acolo.

Notați defectul de pe pagină.

Notați defectul de pe pagină.

Fotografii deteriorate

Când ne uităm la calitatea imprimării, ne confruntăm imediat cu multe defecte. Mai multe artefacte, pete sau dungi lăsate de imprimantă sunt prezente pe mai multe pagini ale cărții. Zgârieturile apar ici și colo și uneori vizibil. Aceste defecte pot fi limitate la munca noastră, dar reapariția daunelor nu este de bun augur.Imprimare digitală Google Foto Imprimare digitală Cewe


Imprimare digitală Google Foto

Imprimările sunt corecte la prima vedere, dar suferă de comparație cu un serviciu mai recunoscut, cum ar fi laboratorul Cewe, care oferă o calitate a imaginii și o claritate mult mai mare cu printurile sale digitale.

Calitate relativă a imprimării

Imprimarea în sine nu este cea mai bună pe care am văzut-o în trecut. Digital. Rezoluția nu este foarte bună, cu un cadru bine vizibil. Culorile și degradeurile solide ar fi putut fi gestionate mai bine, benzile inestetice fiind prea vizibile. Dacă nu este complet rău și cu siguranță mai puțin nociv decât defectele de fabricație menționate mai sus, fotografiile nu sunt neapărat evidențiate.imprimare digitală Cewe


Imprimare digitală Google Foto

Evaluarea editorului: 1 din 5

Calitate de fabricație

Minimul sindical

Google menține din nou totul simplu. Cartea lui are deci 23 x 23 cm cu o copertă rigidă. În comparație cu formatul 18 x 18 cm și cu coperta sa moale, obțineți o carte legată care este mai rezistentă în timp, și nu o legare broșată. În afară de problemele de imprimare, copia noastră de testare a suferit aproape deloc probleme de modelare.

Putem observa totuși pe primele trei pagini ale mărcilor la nivelul legăturii, care lasă suspecte erori de colaj. După pagina 3, nu mai întâlnim această problemă.

Observați defectul de legare.

Observați defectul de legare.

Un logo care nu poate fi eliminat

Husa este mată, fără altă opțiune. Imprimarea este de bună calitate, dar acest tip de finisaj nu îmbunătățește cartea Google. Lucrarea este ușoară și observăm că întinsă, nu este niciodată complet închisă: căscă puțin și nu transpiră calitatea. Este imposibil să pui o fotografie pe coperta din spate, un logo Google Photos care nu poate fi îndepărtat sparge monotonia albă a acestui spate.

Imposibil de îndepărtat sigla de pe coperta din spate.

Imposibil de îndepărtat sigla de pe coperta din spate.

Add Comment