Starliner, capsula Boeing în sfârșit în drum spre Stația Spațială Internațională pentru zborul său de testare

După ani de întârzieri și eșecuri, capsula spațială a lui Boeing, Starliner, a decolat joi seara, 19 mai, din Florida pentru un zbor de testare gol către Stația Spațială Internațională (ISS), sperând să devină în sfârșit a doua companie care servește drept „taxi” pentru Astronauții NASA în viitor, după SpaceX.

Capsula a fost plasată pe direcția corectă, dar două dintre cele 12 propulsoare utilizate în mod normal pentru manevră au eșuat, au declarat oficialii NASA într-o conferință de presă. Această problemă nu ar trebui să afecteze misiunea, au asigurat ei. „Echipele lucrează pentru a înțelege de ce am avut aceste anomalii”a spus Mark Nappi, șeful programului spațial cu echipaj la Boeing. „Avem un vehicul sigur și suntem în drum spre Stația Spațială Internațională”el a adăugat.

Un prim test fără un pasager la bord fusese deja încercat în 2019. Dar ajunsese aproape de dezastru; nava trebuie să se fi întors prematur pe Pământ fără să fi ajuns la ISS.

Apoi, în august 2021, un nou test a trebuit să fie anulat în ultimul moment, chiar înainte de lansare, din cauza unei probleme de supapă detectată în timpul verificărilor finale.

Un tren cu întârziere pe SpaceX

Între timp, SpaceX, un relativ nou venit în industria aerospațială în comparație cu Boeing, și-a trecut propriile teste și a început să transporte astronauți NASA în misiuni regulate. În total, compania miliardarului Elon Musk a transportat deja optsprezece cu propria capsulă, Dragon, precum și patru pasageri privați într-o misiune de turism spațial.

Citeste si: Articol rezervat abonaților noștri Navele spațiale, o nouă problemă de suveranitate

Însă NASA vrea să-și diversifice opțiunile, pentru a nu risca să se găsească fără mijloace de transport, așa cum s-a întâmplat după oprirea navetelor spațiale din 2011. Până la SpaceX, agenția americană era, de fapt, redusă la plata locurilor în Rachete rusești Soyuz. Lansarea de joi este „un pas crucial pentru noi”a avea „două vehicule care transportă în mod regulat echipaje”, a reamintit, la o conferință de presă de marți, Dana Weigel, director adjunct al programului ISS la NASA. A fost încheiat un contract cu preț fix cu SpaceX, la fel ca și cu Boeing.

Un test de turnesol

Joi, doar un manechin pe nume Rosie a stat pe scaunul de comandant. Este echipat cu aproximativ cincisprezece senzori, meniți să colecteze informații despre mișcările structurii. Starliner transportă și aproximativ 230 kg de provizii pentru stație, care orbitează la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri.

Apropierea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1 dimineața (ora Parisului) va fi urmărită îndeaproape de astronauții de la bordul ISS. Ei vor comanda mai întâi capsulei să se stabilizeze la aproximativ 250 de metri distanță, înainte de a continua cu manevra delicată de contact. Trapa capsulei nu va fi deschisă decât a doua zi, sâmbătă. Starliner trebuie să rămână andocat pe ISS timp de aproximativ cinci zile, înainte de a coborî pe Pământ pentru a ateriza în deșertul statului american New Mexico, pe baza White Sands.

Miza este mare pentru companie, care speră să poată efectua un prim zbor cu echipaj până la sfârșitul anului. Această a doua misiune demonstrativă va fi esențială pentru a obține în sfârșit aprobarea NASA.

Eșecuri repetate

Dezvoltarea lui Starliner s-a dovedit a fi o saga lungă plină de capcane. În 2019, capsula nu a putut fi plasată pe orbita corectă din cauza unei probleme cu ceasul și a trebuit să se întoarcă pe Pământ după două zile. Boeing și-a dat seama apoi că alte probleme de software aproape că provocaseră o anomalie gravă de zbor. NASA prescrisese o listă lungă de recomandări și modificări de făcut.

Apoi, în 2021, când racheta era deja pe rampa de lansare pentru a încerca din nou zborul, o problemă de umiditate provocase o reacție chimică care împiedica deschiderea anumitor supape ale capsulei. A trebuit să se întoarcă la fabrică pentru inspecție, timp de zece luni. Problema a fost rezolvată prin izolarea ermetică a noilor supape, pentru a preveni pătrunderea umezelii, a explicat, marți, Mark Nappi, manager la Boeing. Dar alte soluții pe termen lung, inclusiv un design modificat, sunt în curs de studiu.

Performanța capsulei va fi analizată săptămâna aceasta și va trebui să restabilească imaginea lui Boeing, pătată de aceste eșecuri repetate.

Citeste si: Articol rezervat abonaților noștri Entuziasmul start-up-urilor franceze pentru spațiu

Lumea cu AFP

Add Comment