Recenzie mouse-ul de gaming SteelSeries Aerox 5 wireless: versatil, ușor și fără fir

Ergonomie

Aerox 5 Wireless folosește exact același format ca și vărul său, Rival 5. Există butoane identice, aceeași roată și o configurație doar pentru dreapta. Designul carenei este desigur diferit, Aerox-ul fiind alveolat și lipsit de bandă LED RGB pentru a zgâria cât mai multă greutate; un design care poate acumula oarecum praf, dar certificarea sa IP54 ar trebui să prevină orice defecțiune.

Mouse-ul este găurit, dar este certificat IP54.

Mouse-ul este găurit, dar este certificat IP54.

Acest model wireless cântărește doar 74 g, ceea ce este mai ușor decât mulți șoareci de acest gen sau chiar decât concurenții cu fir. Acestea fiind spuse, rămâne departe de greutățile pene ale pieței, care astăzi coboară chiar sub marcajul de 60 g. Această ușurință permite în orice caz efectuarea cu ușurință a mișcărilor mari ale mâinii pe un covor. Dimensiunile sale (12,9 x 6,8 x 4,2 cm) îl fac un mouse potrivit pentru mâinile mari care îl pot folosi în prinderea palmei (prinderea palmei) si bineinteles si la prindere cu gheare (în gheară) sau vârful degetului (cu vârful degetelor).

Designul este tip fagure pentru a economisi câteva grame.

Designul este tip fagure pentru a economisi câteva grame.

Butoanele principale sunt foarte receptive și întotdeauna garantate pentru 80 de milioane de clicuri. În caz contrar, veți găsi o roată de cauciuc cu crestătură destul de simplă – aici fără defilare lină sau orizontală – și chiar deasupra unui buton de ajustare a sensibilității pentru a gestiona nivelurile din mers. Ca și pe Rival, există multe butoane secundare: două butoane clasice și două suplimentare. Cel situat la degetul mare este argintiu și vă permite să setați o comandă rapidă. Cu toate acestea, nu este posibil să-l folosești ca buton „lunetist” pentru a scădea sensibilitatea senzorului pe durata unei lovituri, ceea ce este în general avantajul acestei poziționări. De asemenea, este departe de degetul mare – chiar și pentru mâinile noastre mari – cu excepția cazului în care folosim mouse-ul prindere cu gheare.

Multe comenzi rapide pot fi configurate pe diferite butoane.

Multe comenzi rapide pot fi configurate pe diferite butoane.

Celălalt buton secundar este un buton care nu a fost găsit la alți producători. Situat deasupra celor două butoane secundare obișnuite, acesta poate fi activat cu un ghiont în sus sau în jos, oferind astfel încă două comenzi rapide. Din păcate, trebuie să exerciți o anumită presiune pentru a da clic bine într-o direcție sau alta și ne-am fi dorit să fie mai sensibil și mai reactiv. Aceste patru butoane secundare ofera o buna versatilitate mouse-ului, astfel incat acesta poate fi folosit in diverse tipuri de jocuri (FPS, MOBA etc.) si are multe comenzi rapide. În practică, trebuie să te obișnuiești, iar dacă unii jucători îl vor aprecia, alții pur și simplu nu vor folosi atâtea butoane.

Mouse-ul are palmele bine, dar butonul argintiu este puțin prea departe de degetul mare.

Mouse-ul are palmele bine, dar butonul argintiu este puțin prea departe de degetul mare.

Aerox 5 Wireless este un model wireless și se conectează fie prin Bluetooth, fie datorită receptorului Quantum 2.0 care oferă o conexiune radio rapidă de 2,4 GHz pentru a nu suferi de latență. Autonomia este totuși afectată, trecând de la 180 de ore în Bluetooth la 80 de ore cu dongle, ceea ce rămâne foarte corect spus. Acesta se conectează la USB-C, dar SteelSeries oferă un adaptor pentru a-l conecta la cablul de încărcare împletit care este USB-A / USB-C.

Sub mouse, descoperim pur și simplu un buton Bluetooth / oprit / 2.4 GHz care vă permite să selectați tipul de conexiune dorit, precum și plăcuțe din PTFE care asigură o alunecare excelentă pe un covor.

Cablul de încărcare și receptorul.

Cablul de încărcare și receptorul.

LED-urile RGB sunt și ele poziționate mai jos, dar lumina lor este perceptibilă prin carcasa de tip fagure. Puteți, ca pe majoritatea perifericelor jocuri de norocgestionați culoarea și luminozitatea luminii de fundal, în acest caz în software-ul SteelSeries GG pe care îl vom detalia mai jos.

Lumina de fundal în întuneric.

Lumina de fundal în întuneric.

Puncte tari

 • Versatilitate datorită numeroaselor butoane.

 • Senzor optic foarte bun.

 • Ușoare pentru un model fără fir.

 • Certificat IP54.

Puncte slabe

 • Buton argintiu prea departe de degetul mare.

 • Butonul secundar superior cam greu.

 • Roată foarte simplă.

 • Mai sensibili la murdărie decât șoarecii fără gropițe.

Concluzie

am testat ne-a plăcut
Marca globală

Evaluarea editorului: 4 din 5

Cum funcționează notarea?

SteelSeries Aerox 5 Wireless este un mouse interesant din mai multe puncte de vedere. Cu 74 g, cu siguranță nu se numără printre cele mai ușoare modele wireless de pe piață, dar oferă mult mai multe butoane decât majoritatea concurenților săi ultraușori și, prin urmare, este mai versatil pentru jucătorii care doresc să configureze comenzi rapide în joc. Acestea fiind spuse, nu toți utilizatorii vor avea neapărat nevoie de atâtea butoane, așa că acest lucru ar putea fi un defect pentru unii.

Note secundare

 • Ergonomie

  Evaluarea editorului: 4 din 5

 • Precizie

  Evaluarea editorului: 5 din 5

Add Comment