„Oamenii ne atacau, am fost gazați”, mărturiile uluitoare ale susținătorilor englezi

La o săptămână după finala haotică a Ligii Campionilor dintre Liverpool și Real Madrid, RMC Sport i-a contactat pe fanii englezi ai Roșilor pentru a-și aduna mărturiile despre evenimentele întunecate de pe Stade de France.

La o săptămână după evenimentele teribile de pe Stade de France, suporterii lui Liverpool nu au uitat de haosul care a domnit în finala Ligii Campionilor pierdută în fața Real Madrid (1-0). Contactați de RMC Sport, unii spun povestea acestei seri întunecate.

„Când am ajuns la steward, el nu ne-a verificat biletele”

“Am ajuns la stadion cu mult timp înainte, a fost recomandat deoarece a fost o grevă RER. Când am ajuns, ne-am trezit aproape de suporterii Realului, nu a fost nicio animozitate, ci doar scandări de ambele părți. Totul a fost bine. Timpul a trecut și politia nu ne-a lasat sa mergem mai departe.Cu multimea a inceput multimea si oamenii au inceput sa intre in panica.Cand am ajuns la nivelul steward, nu ne-a verificat biletele.Toata lumea a putut intra.Noi doar a trebuit să meargă unul câte unul, dar toată lumea a putut ajunge la marginea stadionului. Odată ce am ajuns la marginea stadionului, era o linie la fiecare uşă şi nimeni nu mergea înainte. Ne-am dus la uşa noastră, Z, dar a fost închis”, a spus Mathilde, un suporter al lui Liverpool în Franța.

>> Haos la Stade de France, cele mai recente știri live

„Francezii au încercat să fure telefonul fratelui meu”

În mijlocul dezamăgirii, fanii lui Liverpool au trecut prin toate emoțiile. Charlie, suporterul Angliei, spune: „Când am ajuns, am văzut localnici furând bilete direct din mâinile suporterilor, când nicio forță de poliție nu era prezentă prin preajmă. Eu nu aveam biletul meu, vărul meu este cel care avea cele două bilete ale noastre, dar era pe partea cealalta a stadionului si cand am vrut sa trec a trebuit sa trec de cautarea preliminara unde verifica biletele si apoi sa faca o perchezitie corporala a vrut sa ma lase sa trec pentru ca nu aveam bilet. Până la urmă am început să plâng și unul dintre stewarzi i s-a făcut milă de mine și m-a lăsat să trec.Tot timpul stewarzii au refuzat să vorbească cu mine.suporterii.Evident că oamenii erau stresați de posibilitatea de a rata meciul, dar toată lumea s-a comportat corect. Nu am văzut niciun comportament nepotrivit față de poliție, doar un efect de panică generală.

La rândul ei, Mathilde nu a uitat ce s-a întâmplat sub ochii ei. “Am putut vedea oameni, clar nu fani englezi, fără bilete, atacând o femeie, chiar în fața mea. Această femeie avea probabil vârsta mamei mele. Aceste atacuri nu au venit de la fanii lui Liverpool. Fanii lui Liverpool erau calmi, concentrați. , încercau să ajute copiii și persoanele vulnerabile. Când am încercat să cerem informații forțelor de ordine, au răspuns cu gaze lacrimogene. Au fost oameni care ne atacau și am fost gazați. Și astăzi, noi suntem acuzați?”

„I-am văzut pe stewards râzând și făcându-și joc de fani care erau blocați”

După încheierea meciului, atmosfera nu s-a mai coborât până la marginea incintei dionisiace. „I-am văzut pe stewards râzând și făcându-și joc de fanii lui Liverpool care erau blocați și sufocându-se în mulțime, mărturisește Ben, un fan britanic. Am văzut fani care au început să plângă după ce au trecut de poartă, din cauza traumei. După fluierul final, am plecat repede dar niste francezi au incercat sa fure telefonul fratelui meu.Apoi a trebuit sa urcam pe un zid ca sa fugim pentru a evita gazele lacrimogene ale politiei.In aceasta forma denunt modul in care suporterii Liverpool au fost tratati de autoritatile franceze De asemenea, este scandalos din partea UEFA să dea vina pe fanii lui Liverpool.”

Directorul executiv al Liverpool Football Club, Billy Hogan, a declarat că clubul a primit 5.000 de răspunsuri la platforma de mărturie a incidentului din Stade France sâmbătă, spunând că este „îngrozit” de ceea ce a citit. “Este incredibil. Marți după-amiază, la doar 24 de ore de la lansarea formularului (pentru a colecta mărturii), avem peste 5.000 de formulare care au fost completate și trimise, ceea ce este cu adevărat uimitor. “, a explicat el într-un videoclip postat Marți seara pe site-ul clubului.

“Evident că aceasta este o cantitate incredibilă de informații, așa că cerem puțină răbdare în timp ce verificăm în detaliu”, a adăugat el, despre finala Ligii Campionilor câștigată de Real Madrid. și plină de incidente în jurul Stade de France înainte de start. Hogan a citit unele dintre mărturii și „sincer, sunt îngrozit de felul în care bărbații, femeile și copiii, persoanele apte de muncă și alții mai puțin, au fost tratați fără discernământ în timpul zilei de sâmbătă”, a spus el.

Add Comment