o bicicletă electrică drăguță, dar o mahmureală proastă

Lansată recent în Franța, bicicleta electrică Hyboo se bazează pe o promisiune puternică și angajată: un cadru eco-responsabil din bambus și carbon pentru un VAE ușor, asamblat parțial de persoane cu dizabilități. L-am luat în mână câteva zile pentru o primă impresie.

Sursa: Anthony Wonner — Frandroid

Am reușit să preluăm controlul asupra bicicletei electrice Hyboo timp de o săptămână, care se remarcă prin greutatea redusă și alegerea materialelor. La 3300 euro merita? Răspundeți în acest mic feedback.

Fisa tehnica

Model Hyboo Comfort (2022)
viteza maxima

25 km/h

Puterea motorului

250 wați

Numărul de asistențe

5

Autonomia anunțată

100 km

Timp de reîncărcare anunțat

120 de minute

Baterie detașabilă

da

Bluetooth

da

GPS

nu

Ecran

da

Greutate

15 kilograme

Dimensiuni

N / A

Culoare

Argintiu, Galben

Fișa produsului Vezi testul

Acest grip a fost realizat dintr-un model imprumutat de brand.

Un cadru de succes

După o carieră de 15 ani în haute couture, design și prêt-à-porter în Asia, Carla Sarantellis s-a angajat într-o nouă aventură antreprenorială: cea a bicicletei electrice. Așa s-a născut Tripbike, la originea VAE Hyboo, a cărui particularitate constă în alegerea materialelor nobile și eco-responsabile.

Promisiunea acestui model este următoarea: o bicicletă electrică ușoară, „ hibrid, stil de viață și conceput cu un spirit feminin„, conform spuselor părții interesate. Mai presus de toate, Hyboo are un cadru lucrat manual din bambus, dar și carbon. O combinație care îi permite să scadă la 15 kilograme, o greutate relativ mică în comparație cu media pieței.

Proiectul are și o dimensiune socială și umană, deoarece acest vehicul cu două roți este parțial asamblat de persoane cu dizabilități. Pentru aceasta, Carla Sarantellis mizează pe Asociațiile pentru Integrarea Profesională și Umană și Reintegrarea Persoanelor cu Handicap (ANRH).

La 3300 de euro, Hyboo clar nu este pentru toate buzunarele. “Practic, țintesam CSP+, dar până la urmă sunt tot felul de oameni care îl cumpără: de la angajatul de bancă până la profesor prin domnul pensionar. Este o comunitate sensibilă la partea verde și designul acesteiaexplică Carla Sarantellis.

O tulpină înclinată

Doar că la acest preț, așteptările sunt reale în ceea ce privește calitatea finisajelor, alegerea componentelor și experiența de condus. Și, din păcate, acest Hyboo nu bifează toate căsuțele. În ceea ce privește finisajul, totuși, cadrul își îndeplinește promisiunile. Nu este evidentă nicio cută de sudură, designul își are în mod clar efectul. Pariul este așadar reușit.

De remarcat si buna integrare a portbagajului, care inca emana soliditate. Printr-un sistem integrat în tijă, este, de asemenea, posibil să gestionezi înclinația acestuia în funcție de profilul tău de utilizator. Din nou, aceasta este o idee interesantă care a fost bine exploatată.

Pe de altă parte, câteva mici detalii ne deranjează: telecomanda (pe ghidon) care este folosită pentru a-și gestiona nivelurile de asistență este îngrozitor.ieftin. Ar fi putut fi avută mai multă grijă și cu gestionarea cablurilor. Cele conectate la baterie sunt atașate în special prin cleme de cablu, iar acest lucru nu este foarte „premium”.

În spate, aripa este slăbită și complet clătinită de îndată ce conduceți peste denivelări minuscule. Rezultat: lovește un element al cadrului și tinde să se deterioreze pe măsură ce călătoriți. Ca să nu mai vorbim de zgomotul sincer neplăcut pe care îl provoacă șocul.

Și aici este drama

Bicicleta Hyboo, sau cel puțin modelul nostru de testare, pare să sufere de probleme mai profunde. După câteva zeci de kilometri parcurși în Paris, „portbagajul” – nu i-am pus niciodată cel mai mic efect deoarece părea fragil – pur și simplu s-a destrămat în mijlocul călătoriei.

Așa că iată-ne cu un element desprins de bicicletă, care ar fi putut fi periculos pentru alți utilizatori ai drumului în caz de trafic intens. Acest tip de eveniment este inacceptabil.

Hyboo se bazează pe o anumită filozofie: nu este o bicicletă concepută pentru a fi electrică de la început. TripBike a adăugat pur și simplu un kit de electrificare (motor, baterie, telecomandă) numit Add-e, al cărui preț de bază începe de la 975 de euro. Este un alt mod de a privi lucrurile.

În ceea ce privește conducerea, experiența nu există. Sau să spunem că depinde de ceea ce caută cineva. Motorul cu role incorporat in vehicul nu ofera cel mai bun comportament in ceea ce priveste asistenta electrica. Trebuie să faci două sau chiar trei rotații ale pedalelor (depinde de echipamentul tău la momentul respectiv) pentru a gusta asistență.

Un aspect „zero efort”.

Odată ce acesta din urmă se activează, nu există cale de mijloc: motorul își livrează toată puterea, dar nu se adaptează la intensitatea pe care o pui în pedale pentru a regla asistența, deoarece îl poate face un senzor de cuplu de calitate. În trafic, îți petreci timpul alternând între faza de pedalare și faza inactivă, mai ales cu cele mai mari moduri de asistență.

Pe scurt, am avut impresia că merg cu un VAE navigând în jur de 1000 de euro.

Cu toate acestea, acest sistem are „avantajul” de a aduce un aspect „zero efort” călătoriilor dumneavoastră. Cel puțin nu ajungi transpirat la serviciu sau acasă. Poate fi potrivit și pentru o parte dintre utilizatori. La rândul său, schimbătorul Microshift este decent, dar trecerea rapoartelor (8 în total) ar fi putut fi mai incisivă.

În ceea ce privește frânarea, frânelor cu disc le lipsește mușcătura. La fiecare fază, a trebuit să apăs complet manetele pentru a opri sau încetini după cum doream. Noțiunea de progresivitate nu există cu adevărat. Mai rău, maneta de frână a ajuns sistematic să se sprijine pe degetul meu arătător în ceea ce privește presiunea necesară a fi aplicată.

O baterie ușor de scos

Subțirea roților este o alegere presupusă de a trage în jos greutatea bicicletei. Dar nici nu oferă un sentiment uriaș de securitate, mai ales în virajele ușor strânse la viteză mai mult sau mai puțin mare. În cele din urmă, sistemul motor-role avea tendința să „tușească” uneori, fără să înțeleagă cu adevărat de ce.

Pentru cei care doresc, puteți scoate și bateria – foarte ușor de extras – de 1,3 kilograme pentru a trece în modul muscular. În acest caz, nu ezitați să jucați cu rapoartele de transmisie pentru a reduce raportul de transmisie la pornire. Rețineți că bateria se reîncarcă în 2 ore, pentru o autonomie medie de 60 km.

În cele din urmă, o aplicație, gestionată tot de Add-E, însoțește experiența pentru a vă oferi o mulțime de informații, precum nivelul rămas de baterie, nivelul de asistență activat în prezent sau RPM (Round Per Minute), care corespunde numărului de rotații ale manivelei efectuate în fiecare minut.

Ce concluzii putem trage din această manipulare efectuată pe parcursul unei săptămâni scurte? Că bicicleta electrică Hyboo are propria filozofie bazată pe un proiect social, uman și eco-responsabil, cu accent pe ușurința produsului. Dar cineamendaexperiența totală nu corespunde prețului afișat de 3300 euro.

Poziționarea prețurilor

La acest preț – și dacă valorile inerente Hyboo-ului nu vă vorbesc – sunt clar de luat în considerare modele mult mai eficiente și echilibrate, dar și mai grele. Ne gândim în special la asul VAE urban, iWeech, dar și la gama Mustache sau Canyon, sau chiar Cowboy pentru mai puțin.

Cu siguranță, bicicletele sunt opuse din toate punctele de vedere și sunt greu de comparat cu Hyboo, dar experiența de condus este situată clar la antipozi. Să spunem că nu există produse proaste, ci doar prețuri proaste. Cel al lui Hyboo nu este foarte frumos având în vedere serviciile oferite.

Add Comment