MultiVersus Preview: Ultimate Challenger pentru Super Smash Bros. Ultimate?

previzualizare MultiVersus: cel mai mare provocator pentru Super Smash Bros. Ultimate?

Seria Smash Bros domină cap și umeri un gen pe care l-a introdus în 1999 înainte de a deveni principalul său reprezentant. Concurenții au reușit de-a lungul anilor fără să reușească vreodată să detroneze saga Nintendo. În 2022, un nou challenger se prezintă cu argumente principale fiind o ofertă Free to Play și licențe Warner Bros… DC, Looney Tunes, Game of Thrones etc. MultiVersus este capabil să umbrească Super Smash Bros.? Final? Răspunde în arenă.

Previzualizarea termenilor

În urma unei prezentări de 10 minute făcute de studiourile Player First Games, personalul editorial al JV a putut intra în ringul MultiVersus în timpul Alpha privat care a avut loc între 16 și 18 mai 2022 și să descopere acest nou joc. de luptă, lista sa de luptători, diferitele sale moduri, precum și modelul său economic.

Multiversul jocului video Warner

Cu excepția producțiilor de studio NetherRealm (Mortal Kombat și Injustice), jocurile de luptă se bazează foarte rar pe modul lor Story pentru a ieși în evidență de concurență. În general, studiourile preferă să se concentreze pe joc în ceea ce are mai nobil de oferit. Player First Games este de acest calibru și a abandonat complet dimensiunea narativă. MultiVersus, după cum sugerează și numele, este o experiență 100% multiplayer și versus-centric.

Iată un pic de context pentru iubitorii de „știri”. Dintr-un motiv misterios, unele personaje din diferite Warner Bros. sunt teleportate pentru a se confrunta între ele și cam atât. MultiVersus se bazează pe catalogul companiei nord-americane pentru a compune o listă de luptători cât mai colorați și eclectici. Distribuția este intergenerațională, ca să spunem așa, și ar trebui să se adreseze tuturor jucătorilor, deși cei născuți în anii 80 și 90 ar trebui să se simtă privilegiați. Arenele urmează aceeași logică și ocupă locuri de cult din diferitele licențe (Batcave, Haunted Scooby Manor, TROPHY ROOM, Lab, House Tree etc.).

Un joc de luptă este, de asemenea, judecat la marginea listei sale și în acest punct MultiVersus nu poate încă concura cu modelul său, chiar dacă calitățile sale ar trebui recunoscute. Luptătorii anunțați, toți diferiți și extrași din universuri foarte variate, sunt în prezent 16 la număr. Sfânta Treime Batman – Superman – Wonder Woman – și Harley Quinn de la DC se întâlnesc cu Bugs Bunny, Tom & Jerry și Taz din Looney Tunes, dar și Arya Stark (Game of Thrones), Sammy și Vera (Scooby-Doo), Finn the Human și Jake the Dog (Ora aventurii), Garnet și Steven (Steven Universe) și în sfârșit The Iron Giant. Player First Games a creat chiar și un personaj original numit Dog-Reindeer și a promis noi luptători.

Puriștii se vor putea bucura de vocile oficiale (numai în engleză) ale unei părți din distribuție. Actrița Maisie Williams se întoarce la MultiVersus în rolul Arya Stark, la fel și Kevin Conroy, actorul care a dat vocea justiției lui Gotham în serialul animat din 1992 Batman: The Animated. Este chiar posibil să schimbați aspectul estetic al luptătorilor prin diferite variante de deblocare. De exemplu, Cavalerul Întunecat poate purta armură de samurai. Artiștii reușesc chiar să fuzioneze toate aceste universuri, oricât de îndepărtate tematic și vizual, grație unei direcții artistice îngrijite „desene animate 3D” care în niciun caz nu distorsionează icoanele culturii pop prezente și chiar le subliniază specificul.


Un Super Smash Bros?

MultiVersus este puternic inspirat din saga Super Smash Bros. și nu o ascunde deloc. Player First Games folosește mecanica genului, cea a Platform Fighter, le revendică, dar le păstrează esența. Mai mulți jucători concurează într-o arenă 2D închisă cu scopul de a-i ejecta pe ceilalți luptători provocând daune asupra lor. Cu cât ecartamentul este mai mare, cu atât ejectarea este mai ușoară. Prin urmare, principiile principale rămân neschimbate, chiar dacă jocul lui Warner încearcă să iasă în evidență față de concurență datorită dimensiunii sale cooperative.

MultiVersus pune accent în primul rând pe cooperare. Se crede că mai multe atacuri și alte „mișcări” ale personajelor îl ajută pe coechipier sau chiar se combină. Sammy se poate vindeca. Wonder Woman și Chien-Renne pot aduce pe cineva înapoi în ring. Batman se poate ascunde pe sine și pe alții sub o cortină de fum. Etc. În rest, obișnuiții vor fi pe teren familiar în fața confruntărilor nervoase și oarecum haotice, și mai ales a distracției din primele momente. Atacuri simple și speciale, combo-uri, eschivuri, sărituri și căderi… însăși esența Platform Fighter este respectată.

Această dorință de a plasa munca în echipă în centrul experienței se reflectă în prezența modurilor 2v2 și Cooperare vs AI la care se adaugă tradiţionalul 1v1cel Fiecare pentru elcel piese personalizate si sa termine laboratorul, o zonă de antrenament pentru a-ți perfecționa tehnica. Toate acestea pot fi jucate singur împotriva inteligenței artificiale. Prin urmare, MultiVersus nu oferă niciun mod pentru un singur jucător în afară de ciocnirile cu roboții. O altă lipsă de dimensiune este de remarcată, deși aceasta ar trebui să fie temporară. Titlul Warner Bros. este în prezent (în timpul Private Alpha) lipsit de moduri multiplayer locale. Cu toate acestea, MultiVersus este joc încrucișat și salvare încrucișată, înțelegeți aici că progresul dvs. este transferat de la o platformă la alta.

Player First Games încorporează, de asemenea, mai multe mecanisme din jocurile de rol. Astfel, cu cât joci mai mult cu un luptător, cu atât nivelul lui de măiestrie crește, ceea ce deblochează abilități pasive de echipat (sau nu). Aceste „Profituri” conferă bonusuri diferite în arenă și nu trebuie trecute cu vederea. Un jucător cu un nivel ridicat de măiestrie asupra unui personaj, maximul fiind 15, are deci un avantaj cert fără a trece peste bord. Această dimensiune Light RPG se regăsește în profilul jucătorilor care câștigă în XP, și deci în nivel… cu scopul de a obține diverse obiecte adesea cosmetice și AUR.

MultiVersus: cel mai mare provocator pentru Super Smash Bros. Ultimate?

O experiență Free-to-Play

MultiVersus se deosebește de Super Smash Bros. Ultimate mai ales prin modelul său economic. In efect, acest nou joc de luptă este Free to Play, ceea ce implică achiziții în aplicație și o gamă întreagă de funcții, începând cu moneda din joc și un permis de luptă. GOLD, obținut în arenă și prin îndeplinirea misiunilor zilnice, permite printre altele să deblocheze noi luptători, precum și Active și chiar boost-uri de XP, doar pentru a debloca niveluri de stăpânire a personajelor fără a lupta.

Battle Pass, pe de altă parte, încurajează jucătorii să finalizeze o serie întreagă de provocări numite „niveluri sezoniere”, cu unicul scop de a trece unul câte unul prin mai multe niveluri, dintre care sunt 50. Fiecare nivel este sinonim cu recompense care variază în funcție de tipul de Battle Pass pe care îl deții… gratuit și Premium. Desigur, al doilea neapărat plătitor oferă jucătorilor articole mult mai interesante și mai ales skin-uri noi pentru personaje. Acest model economic garantează accesul la cel mai mare număr de MultiVersus, dar ar putea deveni restrictiv în timp și, prin urmare, poate deranja unii fani ai genului.

MultiVersus: Cel mai mare provocator pentru Super Smash Bros. Ultimate?

Impresiile noastre

MultiVersus ar putea foarte bine să atragă fanii Platform Fighter fără a-l umbri pe maestrul genului din care este puternic inspirat… Super Smash Bros. Ultimate. Multiversul colorat al Warner Bros. precum și distracția luptelor sunt toate argumente în favoarea titlului dezvoltat de Player First Games. Cu toate acestea, lista scăzută de personaje, absența (temporară?) a jocului multiplayer local și dimensiunea Free to Play s-ar putea dovedi a fi un factor de descurajare pentru pasionații de jocuri de luptă.

Recenzie editorială

Promițătoare

Add Comment