luam nordul 2 si incepem din nou (mai bine)

OnePlus revine cu o nouă iterație a lui Nord, care este mai degrabă o evoluție a lui Nord 2: OnePlus Nord 2T. Sunt mici îmbunătățiri la toate nivelurile și mai presus de toate o încărcare rapidă drăguță de 80 W. Am putut să o luăm în mână, iată primele noastre impresii.

Spatele OnePlus Nord 2T // Sursa: Frandroid – Anthony Wonner

OnePlus Nord 2T preia ceea ce fuseseră punctele forte ale fratelui său mai mare, OnePlus Nord 2: încărcarea rapidă (îmbunătățită aici), fluiditatea generală, dar și designul său din ce în ce mai asumat. Ca o reamintire, gama Nord se adreseaza utilizatorilor tineri, care doresc sa consume continut pe tot parcursul zilei; pe scurt, un smartphone pe care te poți baza, cu bonusul în plus al unei piese foto care nu își pierde direcția. Acest Nord 2T este poziționat în ucigaș emblematic cu încărcare de 80 W ca pe OnePlus 10 Pro și trei senzori foto.

Modelul pe care l-am luat în mână este versiunea OnePlus Nord 2T 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, culoare Jade Fog.

Proiecta

Acest Nord 2T preia ceea ce a făcut Nord 2 în special în ceea ce privește designul. În ciuda faptului că blocul foto este destul de mare, telefonul rămâne pe loc postat pe o masă, cel puțin dacă nu mergi prea mult în stânga sus a ecranului cu degetul. Dacă OnePlus anunță că aceste două modele nu iau amprente, în realitate este puțin mai complicat. Pe finisaj luciu verde jad, grăsimea nu se vede… dacă nu există lumină pe spate. De îndată ce există puțină lumină, amprentele sunt vizibile.

Unitatea foto este destul de proeminentă, iar blițul (situat în partea de sus) și senzorul de lumină (din partea de jos) ocupă de fapt destul de mult spațiu. Dar cele două părți rotunde și întunecate prind din urmă și dau un anumit farmec telefonului. Poate că ceea ce împiedică aici este lipsa de consistență între blocul foto dreptunghiular mare și subblocurile complet rotunde.

oneplus-nord-2T-design-foto-bloc
Blocul foto // Sursa: Frandroid – Anthony Wonner

Pentru a finaliza designul, finisajele sunt foarte bune: nimic nu iese în afară, nu lipsește nimic. Să ne tachinăm pentru o propoziție și să spunem că există un ușor joc la butoane, care nu deranjează în niciun caz folosirea acestora. Pentru a asigura soliditatea întregului, OnePlus Nord 2T este echipat cu Corning Gorilla Glass 5 pe față și pe spate.

Noțiuni de bază

În mână, telefonul ține bine, nu alunecă și puținele sale 190 de grame sunt bine distribuite. Ecranul de 6,43 inchi oferă acestui smartphone un format suficient de mare pentru a putea ajunge în partea superioară a ecranului, care se pierde adesea dincolo de 6,7 inci. În plus, butoanele sunt ușor accesibile, chiar și glisorcare comută între modul sonerie, modul vibrație și modul silențios.

oneplus-nord-2T-începerea
Senzorul de amprentă // Sursa: Frandroid – Anthony Wonner

Acest telefon de gamă medie are un senzor de amprentă care este rapid de configurat și destul de receptiv. Nu este dezamăgitor de utilizat. Dar putem observa o ușoară încetinire pe acest senzor; Mi se pare mai lent decât alte telefoane OnePlus care au un senzor de amprentă sub afișaj, cum ar fi 8T. De asemenea, îl puteți debloca folosind recunoașterea facială: un mod care este suficient de receptiv pentru a debloca smartphone-ul în timp ce citiți o notificare, este perfect.

ecran

Dacă am regretat absența unei rate de reîmprospătare de 120 Hz la fratele mai mare al lui Nord 2T față de gama de prețuri, OnePlus nu și-a schimbat rețeta: suntem mereu cu 90 Hz. culori, cu optiunile implicite acest ecran OLED este frumos si culorile sunt usor reci (normal, vine din Nord! Il ai?).

ecran oneplus-north-2T
Nord 2T oferă în continuare un ecran de 90 Hz // Sursa: Frandroid – Anthony Wonner

Raportul de 20:9 funcționează bine, definiția Full HD+ de asemenea de 2400 pe 1080 pixeli (adică 449 ppi). Ramele sunt suficient de subțiri pe părțile laterale și de sus, dar partea de jos a ecranului are o bărbie puțin prea mare având în vedere prețul OnePlus Nord 2T; marginea urca putin prea sus cand merge in lateral.

Software și performanță

OnePlus Nord 2T rulează cu interfața OxygenOS 12.1, bazată pe Android 12. Inutil să spunem că OxygenOS este încă la fel de convingător, atât în ​​ceea ce privește performanța generală, cât și opțiunile de personalizare ale telefonului. Pe scurt, ca întotdeauna cu OnePlus, experiența utilizatorului este întotdeauna fluidă și este o bucurie de utilizat. Știm deocamdată că acest model va primi doi ani de actualizări majore și trei ani de corecții de securitate.

oneplus-north-2T-performanță
Partea frontală a OnePlus Nord 2T // Sursa: Frandroid – Anthony Wonner

În ceea ce privește performanța, experiența generală este destul de fluidă, chiar și în joc. Cu toate acestea, telefonul va tinde să se încălzească și se simte în mâini. Asta ni s-a întâmplat Rocket League Sideswipe în grafică înaltă și 60 fps. SoC MediaTek Dimensity 1300 face treaba, însoțit de cipul GPU ARM Mali-G77 MC9.

Conectivitate și încărcare

OnePlus Nord 2T oferă Wifi 6, Bluetooth 5.2 și 5G: este impecabil. Se încarcă printr-un port USB-C: fără mufă la acest model.

O reîncărcare a bateriei de 4500 mAh care se poate face cu o putere maximă de 80 W. A priori, asta ți-ar permite să recuperezi o zi de autonomie în doar 15 minute (probabil dacă ții luminozitatea la minim și nu nimic cu el, dar asta este). OnePlus tratează încărcarea rapidă cu o încărcare completă în 27 de minute.

Fotografie

OnePlus Nord 2T face și lucruri grozave în fotografie. Diferitele moduri funcționează bine, modul ultra high definition este util, la fel și modul macro (care echivalează cu zoom optic de 2 ori). In ceea ce priveste obiectivul selfie, este si destul de bun; Modul portret funcționează relativ bine, cu excepția anumitor păr care nu sunt suficient de neted. Este îmbunătățit față de versiunea anterioară, deoarece acum trecem la un senzor de 32 Mpx. Atenție, probabil, la lentila cu unghi ultra-larg, care poate să nu reproducă culorile la fel de bine ca senzorul principal. Senzor principal care este, de asemenea, același ca pe Nord 2.

Pe videoclip, OnePlus oferă pe acest telefon un mod mișcare lentă până la 960 fps la 720p și video până la 4K la 30 FPS. Așadar găsim:

  • Senzorul principal: un Sony IMX766 de 50 Mpx, f/1.8
  • Senzorul cu unghi ultra-larg: 8 Mpx, f/2.2, 120°
  • Senzorul de adâncime: 2 Mpx, f/2.2
  • Senzorul selfie: un Sony IMX615 de 32 Mpx, f/2.4

Acest ultim senzor vă permite să faceți videoclipuri în 1080p până la 30 de cadre pe secundă.

Preț și data lansării

Prin urmare, OnePlus Nord 2T este lansat astăzi și este disponibil în două versiuni la prețuri diferite:

  • Versiunea 8 GB RAM și 128 GB stocare: 429 euro
  • Versiunea 12 GB RAM și 256 GB stocare: 529 euro

Sunt disponibile două culori: o culoare jad verde pastelat cu un strat lucios și un finisaj negru mat.

Add Comment