Cu Apple, Fnac Darty vrea să facă un nou pas

JOI PRO // La începutul anului, grupul Fnac Darty a încheiat un parteneriat cu Apple pentru a deveni primul reparator terț de iPhone, iPad-uri și ceasuri Apple din Franța. Vincent Gufflet, Director de Servicii și Operațiuni la Fnac Darty, dezvăluie problemele legate de această alianță.

Gigant în distribuția de produse electronice și culturale, precum și de electrocasnice, Fnac Darty poate conta pe iPhone-uri, iPad-uri, MacBook-uri și toate celelalte produse Apple pentru a-și atrage clienții. Însă relația dintre grupul francez și marca de mere a căpătat o nouă dimensiune la începutul anului. „Apple și Fnac Darty, este o poveste lungă. Suntem primii și cei mai importanți parteneri ai Apple din Franța. Ceea ce este recent este că am încheiat un parteneriat cu Apple în ceea ce privește serviciile și, în special, pe partea de reparații.”spune Vincent Gufflet, director de servicii și operațiuni la Fnac Darty.

Grupul francez, care este deja cel mai mare distribuitor de produse Apple în Franța, a încheiat un parteneriat cu compania Cupertino pentru a deveni principalul reparator terț de iPhone, iPad și Apple Watch. Prin acest acord, Fnac Darty se alătură Centrului de service autorizat Apple (CSAA), care îi permite să ofere aceleași servicii ca și un Apple Store.

Un parteneriat care valorifică achiziția WeFix

Acest parteneriat reprezintă o oportunitate pentru compania condusă de Enrique Martinez de a valorifica achiziția în urmă cu patru ani a companiei WeFix, specializată în repararea smartphone-urilor. „Ceea ce ne lipsea de pe smartphone-uri a fost repararea rapidă”, precizeaza Vincent Gufflet pentru a justifica aceasta achizitie. În spatele acestuia din urmă s-a ascuns dorința lui Fnac Darty de a se înființa colțuri in magazinele grupului, precum si spatii din centrele comerciale. Astăzi, WeFix, care are 500 de angajați și revendică 30.000 de reparații pe lună, este prezent în peste 140 de puncte de vânzare.

Publicitate, conținutul dvs. continuă mai jos

Ca parte a parteneriatului cu Apple, WeFix are acum acces la componente și diverse piese de schimb de la compania Cupertino. Acest lucru garantează trasabilitatea componentelor interne și asigură consumatorul atunci când își repară dispozitivul. În plus, echipele WeFix trebuie să primească instruire în know-how și manipularea instrumentelor Apple.

Pe langa componenta de reparatie, marca franceza precizeaza ca magazinele Fnac Darty pot oferi acum AppleCare, asigurare realizat de Apple. Grupul indică faptul că va completa ceea ce oferă deja atunci când vinde smartphone-uri, în vederea „simplificați călătoria clientului și centralizați diferitele etape ale experienței lor”. Compania tricoloră repară deja 2,1 milioane de produse electrice și electronice pe an și își propune să ajungă la 2,5 milioane în viitorul apropiat.

Darty Max, celălalt pilon al grupului în servicii

Parteneriatul cu Apple face parte din strategia implementată de Fnac Darty pentru a-și extinde oferta de servicii. Acesta se bazează în special pe Darty Max, un serviciu lansat în 2019 pentru ca dispozitivele sale să fie reparate nelimitat în schimbul unui abonament lunar. Oferta, care are acum peste 500.000 de abonați, tocmai a fost îmbogățită cu adăugarea de asistență video pentru a permite clientului să facă bilanțul o dată pe an cu tehnicienii asupra întreținerii efectuate. sau intervenţiile care urmează să fie declanşate.

Această abordare urmărește prelungirea duratei de viață prin prevenirea cât mai multor defecțiuni. Miza este mare, deoarece Ademe (Agenția Franceză de Mediu și Management al Energiei) indică că 47 până la 70% dintre defecțiuni și cererile de asistență în garanție sunt cauzate de lipsa întreținerii sau de o utilizare necorespunzătoare. Acest serviciu de întreținere preventivă este disponibil din 12 mai în rețeaua Darty și va fi disponibil din 16 iunie în magazinele Fnac. Implementarea sa ar trebui să contribuie la obiectivul grupului de a ajunge la 2 milioane de abonați la Darty Max până în 2025.

Canal+, o ofertă care nu numai că face oamenii fericiți

Pe lângă sprijinirea clienților cu reparații, Fnac Darty, care a depășit pragul de 8 miliarde de euro în vânzări în 2021, le oferă și alte oferte la casă pentru a-și îmbunătăți experiența. Dar asta nu are întotdeauna efectul dorit… Și din motive întemeiate, mulți clienți se plâng de câteva săptămâni că au fost nevoiți să se aboneze la Canal+.

Plângerea este mai mult sau mai puțin întotdeauna aceeași. În urma unei achiziții la Fnac sau Darty, clientul se trezește angajat pentru următoarele 24 de luni cu Canal+, fără posibilitatea de a rezilia. „Trimitem mesaje text clientului pentru a-l avertiza, îl informăm în momentul abonării… Facem totul pentru a ne asigura că o astfel de situație nu se întâmplăasigură Vincent Gufflet. Cuvântul clientului este sfânt, așa că atunci când ne spune că nu este fericit, îl luăm ca pe o literă de aur.”

Publicitate, conținutul dvs. continuă mai jos

Publicitate, conținutul dvs. continuă mai jos

Add Comment