Concerte, festivaluri, petreceri: 20 de evenimente care îți vor puncta vara în Occitania

Zeci de festivaluri, sute de artiști, dans, tradiții, vara aceasta în regiunea Occitanie se anunță încă o dată bogată în evenimente. Iată o selecție de date care nu trebuie ratate.

Regiunea Occitanie vibrează în fiecare vară în ritmul muzicii. În această mare de întâlniri, nu este întotdeauna ușor să faci alegerea, motiv pentru care Midi Libre îți oferă o selecție de concerte, festivaluri și alte date de neratat în lunile iunie, iulie, august și septembrie.

► Din 14 până în 19 iunie: Festivalul de arhitecturi pline de viață, Montpellier (Hérault)

Secretele conacelor private din Montpellier sunt dezvăluite prin lucrări efemere pe cât de spectaculoase, pe atât de poetice. Din 2006, Festivalul des Architectures Vives oferă (re)descoperirea locurilor ascunse din centrul istoric. Anul acesta, zece echipe vor crea fiecare câte o instalație în jurul temei „Impermanența”. INTRARE LIBERA. Toate informațiile pe festivaldesarchitecturesvives.com.

► Din 17 iunie până pe 03 iulie: Dansul Montpellier (Hérault)

În mai bine de treizeci de ani, Montpellier Danse a devenit un eveniment de neratat în arta coregrafică și prezintă timp de două săptămâni peste o sută de spectacole incluzând numeroase creații și premiere. Informații și rezervări pe montpellierdanse.com.

► Din 17 iunie până pe 24 iulie: Festivalul de la Nîmes (Gard)

Evenimentul care nu trebuie ratat de la Nîmes cu o mulțime de artiști de renume mondial. Gorillaz, Sting, PNL, Angèle, Stromae, Orelsan, Jacques și Thomas Dutronc, Julien Doré, Clara Luciani, Booba, Kiss, Deep Purple, Ben Harper, Sexion d’Assaut, Black Eyed Peas sau Nightwish, toți vor fi prezenți în capitala Gard vara aceasta. Un sfat, nu întârziați să vă luați locurile…

Concerte și rezervări pe festivaldenimes.com

► 21 iunie: Festivalul de muzică la Montpellier (Hérault)

Place de l’Europe din Montpellier va fi scena unui concert imens sub vedete difuzat la France Télévisions, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la Fête de la Musique din 21 iunie. Prezentat de Laury Thillemann si Garou, ne asteptam Big Flo și Oli, Marc Lavoine, ZaZ, Nolwenn și mulți alții pentru un spectacol de trei ore.

► Din 22 până în 26 iunie: Când mă gândesc la Fernande, Sète (Hérault)

Programul bogat și variat al festivalului „Când mă gândesc la Fernande”, oferă concerte majore cu headlineri precum Juliette Armanet, Jane Birkin, Daniel Auteuil, Gaëtan Roussel, Christophe Maé, La Maison Tellier, Charlelie Couture. O mulțime de talente de descoperit anul acesta în cadrul încântător al Théâtre de la Mer. Program și rezervare pe festival-fernande.com.

► Din 23 până în 26 iunie: Jocuri naturale, Millau (Aveyron)

Naaman, Dub Inc și chiar Etienne de Crécy vor fi la Millau în perioada 23 – 26 iunie. Pentru concerte „ne-am dorit să integrăm de fiecare dată câte un nou venit”, ne prezintă Michaël Pradayrol, directorul organizației. Printre acestea, Woove pentru seara de 23 iunie, Select, pentru cea de 24 iunie și Karamaa pentru 25 iunie. Toate informațiile pe naturalgames.fr.

► Din 24 iunie până pe 31 iulie: Festivalul de la Carcassonne (Aude)

Inseparabil de oraș vara, cel festivalul carcasonei sedus in fiecare an de programarea sa bogata si exceptionala! În total, peste o sută de concerte timp de mai bine de o lună: cu Dutronc și Dutronc, Jack White, LP, Rag’n’Bone Man, Orelsan, Louane, Mika, Deep Purple, Julien Doré, Vianney, James Blunt, Ben Harper § Criminalii nevinovați, John Legend, Calogero sau La Traviata de Verdi.

Dar asta nu este tot, festivalul oferă și varianta sa”Off“, gratuit cu în special Stephan Eicher, Massilia Sound System, Dub Inc, Yuri Buenaventura, Cascadeur + Sanseverino, Amel Bent, Keziah Jones, Eagle-Eye Sherry, Synapson și Michel Fugain.

Nu ratați, arderea orașului medieval Carcasonne la 14 iulie. Toate informațiile pe festivaldecarcasonne.fr.

► Din 5 până în 10 iulie: Festivalul Mondial, Sète (Hérault)

Briza mării și picioarele în nisip, Worldwide Festival oferă un cadru ideal pentru a vă bucura de muzică electronică. La inițiativa DJ-ului londonez Gilles Peterson, director artistic al Worldwide, echipa festivalului are încă un program grozav în acest an. Petrecere pe plajă în timpul zilei, atmosferă de discotecă seara la Théatre de la Mer. Artiști și rezervări pe worldwidefestival.com.

► Din 7 până în 10 iulie: Sudul Franței spărgând valuri în Céret (Pyrénées-Orientales)

Les Déferlantes primește în fiecare an multe vedete franceze și internaționale
Valuri sparte în sudul Franței

Instalat din 2007 în Argelès-sur-Mer, festivalul se mută în 2022 la Ceret. Muse, Angèle, Black Eyed Peas, Clara Luciani, DJ Snake, M, Orelsan, Hoshi, Malaa, Simple Minds, Ofenbach, Supamoon sau chiar Suzane vor da foc Château d’Aubiry. Informații și rezervări pe festival-lesdeferlantes.com.

► Din 7 până în 9 iulie: Cratère Surfaces – Alès (Gard)

Dedicat tuturor artelor spectacolului stradal (teatru, circ, dans, muzică etc.) Cratère Surfaces este un festival complet gratuit care atrage un public din ce în ce mai mare în fiecare an. Pentru cea de-a 23-a ediție, un picnic de deschidere va lansa festivalul în inima orașului Alès.

Program și artiști pe: crater-surface.com

► Din 14 până în 29 iulie: Festivalul Radio France, Montpellier (Hérault)

Festivalul Radio France Occitanie Montpellier se desfășoară în limba engleză cu o ediție „So British” între 14 și 29 iulie. Acest cocktail britanic urma să fie servit în 2021, dar a fost înlocuit cu tema „Fiecare concert este o petrecere” pentru a sărbători sfârșitul. de izolare. Program și artiști pe lefestival.eu.

► Din 15 până în 21 iulie: Jazz în Sète (Hérault)

O întâlnire de jazz printre cele mai bune din Franța. Louis Martinez, fondatorul său și directorul artistic al festivalului promite o a 27-a ediție încă bogată în muzică. Toni Green, Robin McKelle, Izo Fitzroy, Stacey Kent, Laura Prince, Herbie Hancock, Julien Lourau, Kenny Barron Trio, Marcus Miller în program. Informații și rezervări pe jazzasete.com.

► Din 15 până în 29 iulie: Nopțile muzicale din Uzès (Gard)

Un loc de întâlnire popular pentru iubitorii de muzică, Les Nuits Musicales d’Uzès îi întâmpină pe cei mai mari dirijori și interpreți de muzică clasică și baroc în fiecare an, în iulie. Vor fi prezenți anul acesta: Cécilia Molinari, Insula Orchestra & Laurence Equilbey, Stefan Plewniak,
Orchestra Operei Regale, Jean-Christophe Spinosi și Ansamblul Matheus, Quatuor Yako, Trio Zéliha, Fiona MacGown, François Lazarevitch și Muzicienii din Saint Julien, jazz cu Stacey Kent, Roberto Fonseca. Informații și rezervări pe nuitsmusicalesuzes.fr.

► Din 23 iulie până pe 6 august: Fiest’ In Sète (Hérault)

Swing, jazz, rap, muzică cubaneză sau dancehall jamaican… toate sunetele planetei Pământ pot fi descoperite prin cea de-a 25-a ediție a Fiest’à Sète, principalul festival de muzică mondială din regiune. Ridicat, variat și unificator, afișul este o invitație de a-l descoperi pe celălalt, de a dansa și de a visa alături de el. Casa de bilete și program pe fiestasete.com.

Concerte în 2022: Morcheeba, Cimafunk, Ayo, Omar Sosa & Seckou Keita, Richard Bona & Alfredo Rodriguez, Souad Massi, Fred Wesley și noii JB’S, Bonga, David Walters, My Josephine…

► 6 și 7 august: Family Piknik, Lunel (Hérault)

Evenimentul electro care nu trebuie ratat de la Montpellier se mută la Lunel în acest an. Schimbarea orașului, dar programarea încă la fel de solicitantă. Arenele Lunel vor vibra în august cu Charlotte de Witte, Maceo Plex, Richie Hawtin, Guy Gerber, Whomadewho (în direct), Eli & Fur, Rebuke, Eli Brown, Sébastien Léger, Jérémy Olander, Frankey & Sandrino, Stella Bossi, Anii, Oscar L, Stereo Express, Tom Pooks b2b Joy Kitikonti…

► Din 14 până în 18 august: sărbătorile Saint-Vincent, Collioure (Pyrénées-Orientales)

Mare sărbătoare tradițională a cărei origine datează din 16 august 1701 Sărbătorile Saint-Vincent în Collioure a sărbătorit sosirea moaștelor patronului orașului. Această mare sărbătoare are un caracter special deoarece majoritatea focurilor aprinse în acea noapte se datorează flăcării care arde în vârful Muntelui Canigou! Informații și detalii pe site-ul Oficiului de Turism Collioure.

► Din 18 până în 23 august: Sărbătoarea Saint-Louis, Sète (Hérault)

Acesta este evenimentul care închide de obicei verile din Sète, care sunt întotdeauna foarte bogate în evenimente. Un festival tradițional și popular major, Saint-Louis sărbătorește orașul Sète și istoria sa timp de șase zile. În program, divertisment, concerte, expoziții, parade, înot prin Sète și, bineînțeles, turneul sacrosanct de jocuri de la Cadre Royal. Un mare foc de artificii va închide festivitățile. Totul despre eveniment.

► 27 și 28 august: Sărbătoarea medievală a Sfântului Ludovic din Aigues-Mortes (Gard)

La sfârșitul lunii august, orașul își sărbătorește hramul, întemeietorul orașului. Pentru un weekend, Aigues-Mortes reia legătura cu trecutul său medieval cu o piață și bal medieval, taverne, tabere de cavaleri și arderea meterezelor prin închidere. Programul pe site-ul Primăriei.

► De la 1 până la 3 septembrie: Pellicu-Live, Thuir (Pyrennes-Orientales)

Muzică, gastronomie și cinema, mixul inteligent Pellicu-Live este un concentrat al verii. Festivalul sponsorizat de François-Xavier Demaison va prezenta la începutul lunii septembrie artiști renumiți precum Ayo, Balbino Medellin, Big ALi DJ Set, Cali (și prieteni), Ibrahim Maalouf, Joeystarr & Dj Pone, Kendji sau Tayc. Informații și rezervări pe pelliculive.fr.

► 2 și 3 septembrie: Festivalul Trandafirilor, Toulouse (Haute-Garonne)

Ne vedem la începutul lunii septembrie pentru prima ediție a festivalului Rose, purtat de BigFlo și Oli. Cei doi frați din Toulouse vor invita artiștii unei întregi generații la MEETT, în aer liber: vineri seara, Zinée, L’Impératrice, Deluxe, duo-ul Mouss și Hakim Zebda, Ben Mazué, Damso, Ziak, Polo și Tigaie. Sâmbătă, va fi rândul lui NTO, Chilla, Luidji, Iam, FKJ, Folamour, Laylow, Paul Kalkbrenner și Bon Entendeur să urce pe scenă. Toate informațiile pe rosefestival.fr.

Add Comment